Restaurant Kommandanten

Lokale råvarer

Vårt mål er å skape uforutsigbare mat og drikkeopplevelser som er skapt med både inspirasjon og kjærlighet.

Restaurant kommandanten serverer derfor nesten utelukkende kortreist mat fra trøndelag, med stor vekt på kvalitet og tilgjengelighet.

Kveite
Cicignon

Kommandantboligens historie

Selv om Kristianstens kommandant opprinnelig bodde i Donjonen, ser dagens kommandantbolig ut til å være oppført i 1690-årene som en selvstendig tømmerbygning, mest sannsynligvis som vakthus. Den beskjedne kommandantboligen ble, nesten 100 år senere innredet med "4re meget smaae Wærelser og et lille Kjøkken" har den også blitt brukt siden den gang som vaktstue, tjenestebolig, laboratorium i 1916-17 og radiostasjon i 1931.

I dag er den hovedsete for Restaurant Kommandanten. Her byr vi på gode mat og drikkeopplevelser på Trondheims tak, med kortreist mat fra vårt Trønderske fylke. Her kan du slappe av i solen ved vår populære uteserveringen, se solnedgangen over Trondheim i festlig lag, eller hygge deg med et godt måltid inne i restauranten.